zaterdag 22 augustus 2015

#8 Recept; Heerlijk smeuïge appelcake

Hoi allemaal.

Vandaag heb ik weer een recept voor jullie! Een tijdje geleden deelde ik een foto van deze appelcake op instagram en ik kreeg massaal verzoeken voor het recept! Deze cake is heerlijk zacht en klef, een beetje vettig. Daar moet je wel van houden want het kan zijn dat deze cake voor sommige mensen 'te vet' aanvoelt en proeft. Ikzelf vind dit niet storend en juist super lekker, omdat dat de cake zo smeuïg maakt! Kijk je mee voor het recept?



Deze appelcake is echt een favoriet bij ons thuis. Mijn man en ik houden helemaal niet van appels, maar verwerkt in een recept dan weer wel! Met name omdat de appel in een cake zachter word en daardoor ook wat zoeter. Binnen 1 dag is de cake erdoor heen en wordt mij alweer gevraagd wanneer de volgende op tafel staat!

Wat heb je nodig?

* 2 eieren
* 250ml zonnebloem olie
* 400g lichtbruine basterdsuiker
* 275g bloem
* 1 el kaneelpoeder
* 1 tl baking soda/zuiveringszout               
* 1/2 tl zout
* 1 zakje vanillesuiker of 1 tl vanille aroma         
* 2 appels (of 3 kleintjes)



Bereiding;

Verwarm de oven voor op 180gr. Vet een brownie vorm in met boter of olie en leg er een stukje bakpapier aan. Dit voorkomt dat de cake uit de oven niet vast plakt aan de bodem en als de cake iets is afgekoeld je hem gemakkelijk uit de vorm kunt trekken.

Schil de appels en snijd ik kleine blokjes van ca. 1cm. Mix de eieren samen met een olie tot een schuimig mengsel, ongeveer 5 minuten lang. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe behalve de appel. Dit mengsel kan wat stug gaan aanvoelen en ik moet op een gegeven moment stoppen met mixen, dan spatel ik verder tot het allemaal goed opgenomen is. Als laatste voeg ik de stukjes appel toe en meng ik dit met de spatel er door heen.

Stort het mengsel in de vorm en bak in de voorverwarmde oven voor ca. 40 min. Controleer bij 30min al even met een satéprikker of het al gaar is, want het kan per oven verschillen. Het blijft een kleffe cake dus er zal cakebeslag aan de satéprikker blijven, maar dit moet niet heel nat zijn.


En that's it! Hele simpele, lekkere cake waar iedereen van zal genieten.
Je kunt het recept natuurlijk aanpassen aan je eigen smaak. Zo gaat er behoorlijk wat basterdsuiker in, je kunt dit gerust minderen als je dat wilt. Ik heb de cake weleens met 300gr suiker gemaakt, en hoewel dat ook nog vrij veel is, gaat dat ook prima. De cake word zo smeuïg door het gebruik van olie i.p.v. boter. Let er op dat je echt kleine blokjes van de appels snijd, op de foto's had ik de appels iets te groot gesneden en werd de cake wat droger.

Ik ben benieuwd of jullie dit recept gaan uitproberen en of jullie het lekker vinden! Zo ja, deel een foto op instagram en tag mij daarin =D

Liefs Nicole

Geen opmerkingen:

Een reactie posten