dinsdag 4 augustus 2015

#7 Recept; Pasta kip ovenschotel

Hoi allemaal!

Ik zag dat het al bijna 3 maanden geleden is sinds ik een recept online heb geplaatst op mijn blog. Tijd voor verandering dus! Ik heb inmiddels een aantal recepten al uitgetypt en deze zullen de komende tijd op mijn blog voorbij komen! Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze heerlijke ovenschotel met kip en pasta maakt. Vanaf jongs af aan heb ik een grote liefde voor alle soorten pasta, een week geen pasta is voor mij een week niet geleefd! Kijk je mee?


Dit pasta gerecht aten wij in de Ramadan. Ik kwam het recept tegen op de facebook van Koken & Bakken, waar ik echt een paar keer per dag op zat te kijken voor nieuwe recept ideeën. Dit gerecht sprak mij wel aan, mede doordat het natuurlijk met pasta is, en ik besloot het een dag later te maken.
Dit recept is genoeg voor 3 personen. Mijn grote ovenschaal was net stuk gevallen en daarom moest ik het in 2 ovenschalen maken.

Benodigdheden;
-300 gr pasta (naar keuze, maar het beste gebruik je vlinders of penne)
-200 gr kipfilet
-1 klein blikje tomatenpuree
-200 ml slagroom
-Verse peterselie
-1 ui
- 2 teentjes knoflook
-Zout, peper, kipkruiden
-Champignons
-1 rode paprika
-Geraspte kaas (ik gebruikte 3 kleuren paprika, en dan de helft van elke paprika)

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta. Giet hier ruim zout in.
Snipper ondertussen de ui en knoflook. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Snijd de verse peterselie. Snijd de kipfilet in blokjes, maar niet te klein. Kruid de kipfilet met zout, peper en kipkruiden en evt. andere kruiden naar smaak.


Zodra het water kookt voeg je de pasta toe aan het water en kook deze al dente (kooktijd staat op de verpakking).
Bak eerst de ui en knoflook licht aan in olijfolie, en voeg vervolgens de rest van de groente en verse kruiden toe. Voeg na een paar minuten de kipfilet toe en bak deze totdat hij goudbruin ziet. Ik bak de kipfilet meestal nét niet gaar, zodat hij straks verder in de saus verder kan garen. Zo blijft je kipfilet ook mals van smaak!

Voeg dan een klein blikje tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren. Voeg daar een klein beetje water aan toe, 50 á 75 ml. Dan de slagroom, en dit laat je even inkoken tot een romige saus.
Proef, en breng eventueel nog verder op smaak met zout/peper.


Vet een ovenschaal in met olijfolie en verdeel hier de gekookte pasta in. Vervolgens doe je de saus daar overheen en doe je er ruim geraspte kaas op. Dit gaat in de oven voor ongeveer 15 minuutjes. Ik deed mijn oven de laatste 5 minuten op 250 graden, zodat er een mooie goudbruine, krokante korst ontstaat. Maar elke oven verschilt, dus blijf het in de gaten houden!


Deze pasta is super lekker door de romige saus! De saus past perfect bij de stevige structuur van deze pasta soort.


Gaan jullie deze pasta proberen? Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Als je ook een echte pasta liefhebber bent, zul je er vast van genieten. Eetsmakelijk!


Liefs Nicole

2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er ontzettend lekker uit Nicole! Dit ga ik heel snel maken :-)

    BeantwoordenVerwijderen