Vandaag deel ik weer een recept met jullie. Wij hebben dit gerecht gister gegeten en hoewel het geen 'echte' couscous is, was het heerlijk en is alles op gegaan.
Ben je benieuwd hoe ik dit bereid heb? Blijf dan vooral kijken!
Dit is dus NIET het originele recept voor couscous. Ik durf te zweren dat die waarschijnlijk véél lekkerder is, omdat die echt een aantal keer gestoomd word, maar als je een druk bestaan hebt zoals mij en je om 19:00 nog snel wat eten op tafel moet toveren dan is dit de beste oplossing. Ook eten wij dit zo weinig, omdat zowel ik als mijn man geen Marokkaanse achtergrond hebben dus voor ons is dit ook prima.
Benodigdheden voor 2/3 personen;
* 250 gr couscous
* 350 gr gehakt
* 1 geraspte ui
* 1 kleine courgette
* Blikje doperwten/worteltjes
* Rozijnen
* Verse peterselie
* Paneermeel
* Zout/Peper/Knoflook kruiden/Paprika/Olie
Bereiding;
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Begin met het kruiden van het gehakt. Snijd hiervoor de verse peterselie fijn en voeg de kruiden naar smaak toe. Voeg de geraspte ui en 3 eetlepels paneermeel toe. Meng de kruiden goed door het gehakt met je handen. Maak je handen steeds vochtig als je het gehakt naar vorm kneed. Ik maak redelijk grote balletjes en rol deze wat dunner uit. Leg de vormpjes gehakt op een met bakpapier bekleedde bakplaat voor 25 minuten. Keer halverwege om.
Was de courgette en snijd in plakjes. Meng in een kommetje wat olie, zout en peper en besmeer de plakjes courgette hier aan allebei de kanten mee. Bak ze in een hete grillpan om en om tot ze mooie strepen hebben.
Laat de courgette uitlekken op keukenpapier.
Laat rozijnen weken in warm water.
Lees de verpakking van de couscous en houd deze kook/bereidingstijd aan. Ik gebruikte de couscous van de Action maar je kunt natuurlijk alle couscous gebruiken.
Zodra de couscous droog gestoomd is voeg je de uitgelekte doperwten en worteltjes toe en de rozijntjes. Ik had de worteltjes nog even kleiner gesneden in het vergiet.
Meng alles even door en verwarm nog even op een laag vuurtje.
Kiep de pan met couscous leeg op een groot bord of mooie schaal en leg de köfte/kebab erbovenop.
De köfte/kebab is heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. De hele schaal was binnen no time op, mijn kleine zwagertje was ook op visite en hij vond het ook heerlijk!
Ook vind ik de rozijnen erdoor lekker, maar eigenlijk vind ik dat bij alles waar rozijnen door zitten wel. Ik doe het ook vaak door de rijst!
Je kunt met dit gerecht weer eindeloos variëren, lust je bv geen courgette maar wel aubergine? Kan prima. Gewoon hetzelfde bereiden als de courgette. Wat ook lekker erdoor heen is zijn amandelen.
Gegarneerd met een schijfje citroen word het lekker fris.
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten